Víte, jak chutná Indie? Sladce, ostře, intenzivně, osvěží, ale zároveň zahřeje. Je to směs, která tvoří jedinečný celek. Stejně jako naše bylinná směs Ájurvédské koření. Nechte se vtáhnout do země plné barev, skvělého jídla, milých lidí a pohostinnosti. Věřte, že bude stačit jen jeden doušek.
KUS EXOTIKY V JEDNOM HRNEČKU
Znali ji již staří Řekové, má nezaměnitelné aroma spoustu benefitů, které příznivě působí na náš organismus. Tušíte správně, mluvíme tu o skořici! Má pozitivní vliv na normální funkci dýchacího systému i na naše trávení.
Indii můžeme poděkovat i za kořen zázvoru. Jeho nezaměnitelná pikantní, nasládlá chuť a pozitivní působení ho předchází. Pozitivně ovlivňuje kardiovaskulární systém, normalizuje trávení a působí na náš imunitní systém.
Co by to bylo za směs kdyby tam nebyly kousky aromatického hřebíčku? Ty dodávají ájurvédskému koření tu pravou nasládlou chuť a zjemňují pikantnost zázvoru. Hřebíček napomáhá k pročištění a má vliv na normální funkci střevního traktu.
Dalším indickým pokladem je Kardamom. Používá se jako dochucovadlo do několika pokrmů a především v indické kuchyni je důležitou složkou. Má pozitivní vliv na normální stav dýchacího systému i trávicí soustavu.
SLOŽENÍ
- cejlonská skořice
- oloupaný kořen zázvoru
- kardamom bez slupky
- pepř černý
- rozmarýn
- hřebíček
- majoránka
- vrchní část kopru
- Yzop lékařský
JAK SI SMĚS PŘIPRAVIT
Dvě čajové lžičky zalijeme 500 ml horké vody a necháme 3 minut louhovat. Po odstátí podle chuti osladíme a můžeme popíjet. Nálev má žlutou barvu a chuť je nasládlá s pikantními podtóny. Můžeme cítit ovoce, skořici a zázvor.