Její domovinou je Indie, poznávacím znamením sytě oranžová barva a chuť ostrá jako břitva. To je Kurkuma. Svatý grál indické kuchyně, který dostal příležitost i v té evropské. Ale nemusíme ji přidávat pouze do polévek, omáček či salátů.. My Vám dneska představíme nápoj, který prohřeje až do morku kostí a navíc posílí naše zdraví! A navíc poznáte, proč se Kurkumě přezdívá "zlaté mléko".
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- 2 lžičky Kurkumy v prášku
- 250 ml mléka
- Skořici, popřípadě kajenský pepř
- Kousek másla a lžičku medu
POSTUP
- Kurkumu přidáme do 1/4l teplého mléka a promícháme
- Následně přidáme půl lžičky skořice a vaříme na mírném plameni ještě 3 minuty
- Kurkumu stáhneme z plotny a přidáme med (nepřidáváme však v době, kdy se nápoj vaří, abychom nespálily účinné látky)
- Na zjemnění přidáme trochu másla a promícháme
- A komu je pořádná zima, může společně se skořicí přidat i kajenský pepř
- Podáváme horké
KURKUMOVÉ BENEFITY
Víte, proč je Kurkuma ve světě tak populární? Možná právě pro některý z těchto účinků..
- Podporuje normální trávení
- Má vliv na normální činnost jater, což má pak za následek normální stav pokožky
- Působí na kardiovaskulární, nervovou a dýchací soustavu
- Pozitivně působí na imunitní systém a stav kloubů
- Kurkuma je také antioxidantem