Potřebujete poradit?

+420 774 658 832 (9–16h)

Nákupní košík(0)

Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

CZK / EUR

Milk Oolong - Mléčný oolong

  • Základní množství 50 g

147 Kč

50 g

ks
Slevy při odběru více kusů

skladem Kdy zboží obdržím?

1 ks
50 g
147 Kč / ks
sleva5%
2 - 5 ks
100 - 250 g
140 Kč / ks
sleva8%
6 - 8 ks
300 - 400 g
135 Kč / ks
sleva10%
9 a více
450 g a více
132 Kč / ks
Popis
  • Teplota vody 70 - 80°C
  • Louhování 5 minut
  • Země původu Taiwan

HLAVNÍ ÚČINKY

  • Antioxidant
  • Energie
  • Kognitivní funkce
  • Metabolismus

DÁVKOVÁNÍ

  • 1 čajová lžička na 200 ml vody (nebo 3 čajové lžičky na 500 ml)
  • Teplota vody by měla být 80°C, maximálně však 90°C (přibližně minutu až minutu a půl po uvaření)
  • Louhujeme 5 minut a poté přecedíme
  • Jeden výluh můžeme využít 2x, ale s každým dalším prodlužujeme dobu louhování 

Jeho objevení předchází náhoda, při výrobě se zastavil někde na půl cesty mezi černým a zeleným čajem a jeho aroma připomíná ořechy. To jsou hlavní rysy čaje nesoucí název Oolong a my máme tu čest poznat právě ten mléčný. Nasládlá a sametově jemná chuť je jen hrstka toho, co nabízí. Nevěříte? Ochutnejte!

OOLONG - ČAJ USTRAŠENÉHO SBĚRATELE

Jak vlastně přišel Oolong ke svému jménu? Údajně mu ho propůjčil jeho ustrašený nálezce. Sběratel Wu Long (později zaměněno s Oolong) sbíral čajové lístky a během jeho práce ho vyděsil jelen (podle jiných zdrojů se na jednom z čajovníků vyhříval černý had) a Wu Long se dal na útěk. Později se vrátil ke svému sběru, ale listy na rozpáleném slunci již začaly oxidovat. 

Oolong je další úpravou Čajovníku čínského (Camellia sinensis), pro který jsou domovem asijské státy - Čína, Barma, Vietnam, Laos a Indie. Vyhovující klima poskytují tropické a subtropické oblasti a nadmořské výšky pohybující se i 2000 m n. m. Má krátké stonky, různě veliké listy se silným žebrováním a bílé květy, které bychom mohli přirovnat k třešni. Plodem je trojpouzdrá tobolka. 

SKLIZEŇ ZAČÍNÁ ZVADNUTÍM

A jak probíhá zpracování čajů Oolong? S láskou, pílí, trpělivostí a vlastní časovou osou. Zpracování Oolongu se opět liší, ale právě ta odlišnost ho činí výjimečným. Pojďme si proces sklizně společně poodkrýt. Sběr čajových lístků probíhá již z jara, konkrétně v dubnu a trvá až do konce roku. Ihned po sběru jsou lístky nechány na slunci, kde mírně zavadnou. Druhým krokem je přehazování v automatických rotačních mísách což má za následek narušení jejich struktury. Už v tuto dobu listy mírně oxidují a ztrácejí na hmotnosti. Na konci tohoto procesu je tak celá sklizeň až o čtvrtinu lehčí. Vše končí tak, že se listy rolují nebo granulují a vysušují.

MILK OOLONG - PŘÍPRAVA, CHUŤ, AROMA

Pro Milk oolong je typický žlutozelený nálev. Získá si nás především mléčnou, jemnou, sametovou a nasládlou chutí. Právě ta podobnost s mlékem mu dala své jméno, které hrdě nosí.

K přípravě čaje potřebujeme horkou vodu (2dl), kde se teplota pohybuje mezi 80°C a maximálně 90°C a jednu čajovou lžičku. Čajové lístky zalejeme a necháme 5 minut zakryté pracovat. Po odkrytí šálku ucítíme mléčné aroma dokreslené ořechy. 

Svět bylin
Hřejivý podzim s Kurkumou

Hřejivý podzim s Kurkumou

Potřebujete zahřát? Máme pro Vás jednoduchý tip, který navíc podpoří naše zdraví!

Číst více
Gotu kola účinky

Gotu kola účinky

Gotu kola je další z řady ájurvédských bylinek. Působí na cévy, mozek i trávení. A co dalšího nám může nabídnout?

Číst více
Dotaz na produkt Zavřít
Načíst
Kdy zboží obdržím? Zavřít

skladem

Česká pošta - Balík do ruky 88 Kč v úterý 8. 12.
Česká pošta - Balíkovna 65 Kč v úterý 8. 12.
Česká pošta - Balík na poštu 75 Kč v úterý 8. 12.
Zásilkovna - Výdejní místo 62 Kč v úterý 8. 12.
PPL Parcel CZ private 99 Kč v úterý 8. 12.
Osobní odběr: Jablonec nad Nisou zdarma v pondělí 7. 12.
Hledání