Med, sladký lék přírody - jak prospívá našemu zdraví?
Pojďme se společně podívat na to, k čemu je med dobrý a s čím vším si dokáže poradit.
Vážení zákazníci, z důvodu nabídky specifického zboží byl náš e-shop vyhodnocen platebními asociacemi jako rizikový, a proto aktuálně nelze platit kartou. Platby je možné provádět pouze rychlým bankovním převodem. Děkujeme za pochopení.
Že by měly být ryby součástí našeho jídelníčku je dobře známá věc. Dokonce jsou tak důležité, že bychom je na svých talířích měli najít alespoň dvakrát týdně. To, že tomu tak ve většině případů není dokazuje i evropská statistika, kdy se u nás zkonzumuje přibližně 5,5kg. V dalších členských státech je však toto číslo až dvojnásobně vyšší. Za premianty pak můžeme označit Japonce, jejichž spotřeba mořských ryb je až 70kg na osobu. Že by to byl ten tajný recept na jejich dlouhověkost?
A proč je vlastně rybí tuk pro naše tělo tak důležitý? Protože je zdrojem Omega 3-mastných kyselin, obsahuje dvě nejúčinější formy Omega 3-mastných kyselin, což jsou kyselina dokosahexanová (DHA) a kyselina eikosapenteová (EPA). Ačkoliv jejich názvy jsou pro nás krkolomné, jejich zkratky so dobře zapamatujte
DHA kyselina je pro nás nejdůležitější v dětství, kdy se nám stále vyvíjí mozek a nervová soustava. Kyselinu DHA by měli přijímat už ženy v očekávání, aby se jejich miminko správně rozvíjelo. Čím jsme starší mění se naše potřeba kyseliny dokosahexanové na kyselinu eikosapenteovou. Její hlavní pole působnosti je totiž naše srdce a cévy. Rybí tuk samozřejmě kromě Omega 3-mastných kyselin obsahuje také vitamín D a A.
Obě tyto kyseliny doporučujeme kombinovat s vitamínem E, jehož antioxidační působení zabraňuje oxidaci EPA i DHA a nedochází tak k jejich zhodnocení.
Nejvyšší obsah EPA a DHA mají tučné mořské ryby jako makrela, ančovička, sleď či losos. Oprotin tomu tuňák obsahuje poněkud menší množství Omega 3-mastných kyselin. Pokud si však myslíte, že ryby si kysliny samy produkují, musíme Vás vyvést z omylu. V jejich těle se hromadí až po konzumaci planktonu nebo jiných druhů ryb. U žraloků, mečounů, makrel či tuňáků je podíl Omega 3-mastných kyselin sice vysoký, ale v jejich těle se kromě toho hromadí také mnoho toxickýxh látek.
Doplňky s rybím tukem můžeme nalézt v mnoha formách. My Vám nabízíme čistý rybí olej v měkkých gelových kapslích, které se jednoduše zapijí vodou. Obsahují 2000 mg rybího oleje v denní dávce a více jak polovina oleje je tvořena aktivní složkou esenciálních mastných kyselin. Tobolky obsahují polynasycené mastné kyseliny původem ze zušlechtěného rybího oleje, který prošel dodatečným čistícím procesem. To v praxi znamená, že se z oleje odstranily případné nežádoucí toxické látky, které by se z mořské vody dostaly do ryb.
Optimální denní dávka je pro dospělého člověka 4 kapsle denně - ráno, v poledne, odpoledne a večer. Užíváme ho s jídlem nebo těsně po něm. Nepřekračujte maximální množství 5 000mg EPA a DHA denně.
Med, sladký lék přírody - jak prospívá našemu zdraví?
Pojďme se společně podívat na to, k čemu je med dobrý a s čím vším si dokáže poradit.
Nejúčinnější superpotraviny pro posílení imunity
Slyšeli jste už o superpotravinách? Přečtěte si o potravinách, které se jen hemží živinami a minerály.
není skladem
Česká pošta - Balík do ruky | 99 Kč | |
Česká pošta - Balíkovna | 75 Kč | |
Česká pošta - Balík na poštu | 85 Kč | |
Zásilkovna - Výdejní místo | 70 Kč | |
PPL Parcel CZ private | 105 Kč | |
Osobní odběr: Jablonec nad Nisou | zdarma |
Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.