Černé čaje
Měděný až temně zabarvený nálev, nezaměnitelná chuť s lehkou trpkostí, světoznámé plantáže a bohatá historie. Přesně to vystihuje černé čaje, které se především v Evropě těší obrovské popularitě. Víte, že Earl Grey je údajně pojmenován po britském premiérovi Charlesi Greyovi? Historie cejlonských čajů se píše až od 19. století, protože dříve hrála na tomto ostrově prim káva nebo že v Číně a Japonsku černým čajům moc neholdují?
RANNÍ ŠÁLEK PLNÝ POVZBUZENÍ
Pro nás Evropany je synonymem pro čaj právě ten černý. Je to ovlivněno nejen tím, že se k nám tento druh dováží již od 17. století, ale především tím, že ačkoliv k nám cestoval přes půl světa, stále si dokázal udržet čerstvou vůni i chuť (na rozdíl od těch zelených). Za to byla zodpovědná fermentace, kdy se čajové lístky nechají zavadnout, mechanicky poškodit a zoxidovat. Celý proces však není delší jak dvě hodiny, aby chuť čaje nebyla hořká. A právě fermentace dokázala uchovat vlastnosti černého čaje tak, aby si je Evropané zamilovali. A ta láska trvá již 4 století.
Bez čeho si miliony lidí nedokáží představit svou snídani? Je to Earl Grey! Černý čaj s přidanou silicí bergamotu je přesně to, čím potřebujeme probudit ospalé ráno. Má jemnou citrusovou chuť, kterou jistě okusil každý z nás. Pro opravdové milovníky černých čajů tu je indický Darjeeling. Ten je potřeba popíjet bez jakýchkoliv dochucovadel, abychom ho neznehodnotili. A ani Čína nezůstává s výrobou černého čaje pozadu. Vždyť čínský Pu Erh je klasikou.
Seřadit podle Doporučujeme: Produkty jsou seřazeny podle názvu zboží vzestupně. Produkty, které nejsou skladem, jsou řazené na konci. V této sekci mají některé produkty nastavené umístění na konkrétních pozicích.