ČERNÉ ČAJE
Víte, že Earl Grey je údajně pojmenován po britském premiérovi Charlesi Greyovi? Čaje na Srí Lance se začali pěstovat až po tom, co tamní kávové plantáže zdecimovaly choroby a nebo že do indického Darjeelingu nepřidáváme žádné dochucovadla, protože bychom tak znehodnotili jeho nezaměnitelnou chuť? Černé čaje jsou totiž plné příběhů, chutí i barev a je na čase, abyste do jejich světa pronikli i vy. Nebo už si Vás podmanili?
K SNÍDANI I NA ODPOLEDNÍ DÝCHÁNEK
Do Evropy se první čaje dostaly během 17. století a byly to právě černé čaje, které cestu přes půl světa přečkaly téměř bez úhony. Fermentace totiž zapečetila vůni i barvu a na rozdíl od zelených čajů, tak chutnali úplně stejně jako by ani žádnou cestu neabsolvovaly. To je také důvod proč mají Evropané černé čaje zaryté hluboko pod kůží. A jak ze zelených listů dostaneme měděný nálev? Právě zmíněnou fermentací, kdy se nechají lístky nechají zavadnout, mechanicky poškodit a zoxidovat. Celý proces však nesmí trvat déle jak dvě hodiny, aby čaj neměl příliš hořkou a zemitou chuť. Dnes jsou největšími producenty indický Darjeeling a Assam, Srí Lanka a až poté jsou Čína a Japonsko.
Ráno a Earl Grey. To jsou téměř synonyma. Černý čaj se silicí bergamotu probudí každé ospalé ráno. Jestliže jste příznivci klasiky, určitě neodmítnete naše pozvání na šálek temného Pu Erhu. Kdo si potrpí na hru chutí ten sáhne po indickém Darjeelingu nebo zlatu z Nepálu.
Seřadit podle Doporučujeme: Produkty jsou seřazeny podle názvu zboží vzestupně. Produkty, které nejsou skladem, jsou řazené na konci. V této sekci mají některé produkty nastavené umístění na konkrétních pozicích.